Hoppa till sidans innehåll

Nya riktlinjer 1 juli

29 JUN 2021 22:21
Corona-restriktionerna lättas upp för idrotten från och med den 1 juli, vilket är ett välkommet besked för oss och hela idrottssverige. Men vad innebär det egentligen?
  • Skapad: 29 JUN 2021 22:21

Lättnader för idrotten

Regeringen har presenterat en ny begränsningsförordning som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.

Detta gäller från och med 1 juli:

  • För inomhusarrangemang tillåts 50 deltagare. Om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 300 deltagare tillåtas.
  • För utomhusarrangemang får maximalt 600 deltagare tillåtas om deltagarna inte anvisas en sittplats, respektive upp till 3 000 personer med anvisad sittplats.
  • Om arrangemanget har sektioner med möjlighet att deltagare från olika sektioner inte kommer i kontakt med varandra och kan hålla smittsäkert avstånd gäller deltagartaket för varje sektion.
  • För motionslopp och liknande tävlingar gäller 900 deltagare i start- och målområde.

Vid idrottstävlingar på en tydligt avgränsad arena räknas enbart åskådarna in i begreppet deltagare. För idrottstävlingar som genomförs utanför en tydligt avgränsad arena räknas utövarna men inte åskådare (och övriga deltagare utanför start-, tävlings- och målområdet) som deltagare, förutsatt att de inte samlas på en läktare eller motsvarande.

Läs mer på RF:s nyhetssida.

Detta gäller enligt Folkhälsomyndigheten från och med 1 juli.

 

Kompensationsstöd för våren 2021

För perioden januari - april 2021 har över 2500 idrottsföreningar tilldelats 513 miljoner kronor. Dessa pengar ska kompensera föreningens uteblivna intäkter och kostnader i och med Corona-pandemin.

"– Idrottsrörelsen har drabbats hårt både verksamhetsmässigt och ekonomiskt och att återstarta vår verksamhet kommer att vara en lång process över flera år. Därför har Riksidrottsstyrelsen också äskat 900 miljoner kronor i återstartsstöd för perioden 2022 till 2024. Fortsatt stöd är en förutsättning för att idrottsrörelsen ska ha möjlighet att komma tillbaka med full kraft, säger Björn Eriksson."

Läs mer på RF:s nyhetssida.

 

LOK-stödet ska bli mer jämlikt

I linje med Strategi 2025 har Riksidrottsstyrelsen beslutat om förändringar av LOK-stödet. Dessa förändringar ska träda i kraft den 1 januari 2022 och syftar till att skapa en mer jämlik fördelning av ekonomiskt stöd.

"LOK-stödet till idrottsföreningar fördelas idag per individ per aktivitet. Från den 1 januari 2022 införs ett maxantal aktiviteter per vecka som en enskild individ kan vara berättigad bidrag för. För barn 7–9 år kommer taket för bidragsberättigade aktiviteter vara tre per vecka. För åldersgruppen 10–25 år är taket fem aktiviteter. Ersättningsnivån är högst för de första två aktiviteterna per individ och vecka, efter det blir nivån lägre."

Läs mer på RF:s nyhetssida.

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info