Hoppa till sidans innehåll

Utdrag från RF:s Nyhetsbrev

10 MAJ 2020 10:00
I RF:s senaste nyhetsbrev får ni bland annat en lägesrapport om kompensationsstödet till idrotten. Ni kan också läsa om dialogen med Folkhälsomyndigheten om möjligheten att tillåta viss tävlingsverksamhet för seniorer. Ett utdrag följer nedan.
  • Skapad: 10 MAJ 2020 10:00

Lägesrapport kompensationsstöd

Ansökan om kompensationsstöd öppnades den 1 maj. Ansökan är öppen till och med den 15 maj och gäller kompensation för perioden 12 mars till 30 juni.

För att underlätta handläggningen av ansökningarna vill vi be våra föreningar att skicka in tydligt skrivna underlag för ekonomiska förluster som kan bestyrkas. Detta är extra viktigt nu då det förväntas inkomma ett stort antal ansökningar.

"RF kommer att behandla ansökningarna under andra halvan av maj och början av juni. Preliminärt fattar Riksidrottsstyrelsen beslut om kompensationsstöd den 11 juni. Alla som har ansökt om stöd kommer att få besked om beslut senast under midsommarveckan (v. 25)."

Infosida  om kompensationsstöd

Vanliga frågor om kompensationsstöd

 

Dialog med Folkhälsomyndigheten

RF betonar fortfarande vikten av att idrottsrörelsen följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer. Idrott är som bekant bra för folkhälsan och det är positivt om så mycket verksamhet som möjligt kan bedrivas utifrån dessa rekommendationer.

Det har kommit frågor från både förbund och föreingar om möjligheten att starta viss tävlingsverksamhet för seniorer. Detta är inte möjligt i nuläget, utan det krävs en ändring i de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten.

RF har sökt Folkälsomyndigheten för att diskutera frågan. Samtal kommer föras utifrån att så mycket idrottsverksamhet som möjligt ska kunna bedrivas, där det ändå är av största vikt att begränsa smittspridningen.

För Nyhetsbrevet i sin helhet klicka här!

Vill du prenumerera på RF:s nyhetsbrev klicka här!

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info