Hoppa till sidans innehåll

Info från RF

19 JUL 2020 21:50
RF har under de senaste veckorna fortsatt att hålla en löpande kontakt med
Folkhälsomyndigheten. I dagsläget är det inte aktuellt med några förändringar av de rekommendationer och förbud som gäller vad avser publik på tävlingar och matcher.
  • Skapad: 19 JUL 2020 21:50

Fortsatt dialog med Folkhälsomyndigheten

Riksidrottsförbundet vill återigen uppmana alla att fortsatt och tillsammans vara uthålliga. Idrottsförbund och idrottsföreningar kämpar med att bedriva så mycket verksamhet som möjligt utifrån de riktlinjer som finns.

– Idrottsrörelsen är en plats att må bra på, tänka på något annat, det är underhållning och ger oss möjlighet att vara del av idrottsgemenskapen. Vi är många som saknar att inte få ha publik oavsett om det är som aktiv i tävlings- och matchmoment eller som supporter och publik. Men inget är som det någonsin varit i Sverige. Krisen drabbar hela samhället och idrottsrörelsen är inget undantag. Vi måste göra vårt och stå sida vid sida med alla andra, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

När och hur publik återigen kan ges tillträde till tävlingar och matcher är oklart. Men frågan diskuteras av Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet som representerar den samlade idrottsrörelsen. Avstämningar sker kontinuerligt, nästa tillfälle är i augusti.

– Vår nära dialog stärker samarbetet och det är endast genom just samverkan som vi kan bearbeta pandemin tillsammans och samtidigt se till att så mycket som möjligt av samhällsfunktioner och även idrott kan vara igång och publik när det är möjligt kan släppas in, säger Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten.

Riksidrottsförbundet uppmanar specialidrottsförbunden att ta fram en plan för hur en succesiv process att släppa in publik till tävlingar och matcher skulle kunna genomföras inom respektive idrott. Allt för att vara förberedda och kunna säkerställa en coronasäker publikhantering vad gäller före, under och efter tävling och match.

Här hittar du information om gällande rekommendationer och förbud vad gäller idrottsrörelsen under corona.

Texten är hämtad från Fortsatt dialog med Folkhälsomyndigheten.

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info