Hoppa till sidans innehåll

Nuläget inom idrotten i Coronakrisen

21 NOV 2020 12:46
Coronapandemin fortsätter att sätta käppar i hjulet för idrottsrörelsen och hela samhället. SM-veckan vinter 2021 har ställts in och restriktionerna skärps allt mer. Det och fler nyheter gällande idrotten finns med i RF:s senaste nyhetsbrev.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2020 12:46

Vi delger nedan några urklipp från RF:s nyhetsbrev:

Över 2300 föreningar får kompensationsstöd

Riksidrottsförbundets styrelse fattade på måndagskvällen beslut om fördelningen av regeringens nya stödpaket till idrotten. 554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut den 23 november. Ishockey, fotboll och friidrott får mest stöd. Mer om fördelningen per specialidrottsförbund. Idrottsföreningar som sökt stöd direkt från RF får besked fredag den 20 november.

Lokala allmänna råd

De flesta av landets regioner har för närvarande lokala allmänna råd som bland annat omfattar träning, tävling och matcher. Folkhälsomyndigheten informerar löpande om vilka restriktioner som gäller i varje region.

Förslag på max 8 deltagare

Regeringen vill sänka maxgränsen till åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar (gränsen idag är 50 deltagare). Förslaget är på remiss, där RF kommer svara för idrotten, och är tänkt att börja gälla den 24 november.

Idrottens himmel och helvete

UR-serien Idrottens Himmel och Helvete är igång med en tredje säsong. Sex avsnitt kompletteras av 21 korta playavsnitt med en tillhörande samtalsplan, som tagits fram i samarbete med Sofia B Karlsson på RF och SISU. Gå in och kika på hur föreningar och förbund kan jobba med innehållet.

Nytt avtal med svenska spel ger 42 miljoner till idrottsrörelsen

Det nya avtalet möjliggör bland annat en fortsatt satsning för att inkludera fler i den svenska idrottsrörelsen. Sedan 2017 drivs ett gemensamt rörelseinitiativ som nu byter namn till Tillsammans för fler i rörelse.

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info