Hoppa till sidans innehåll

The World Games 2017

31 JUL 2017 09:27
Mellan den 20:e - 30:e juli har World Games avgjorts i Wroclaw, Polen. World Games är ett stort sport event där 43 olika sporter deltar och dragkamp är en av dem. Sverige deltog i 2 av 3 klasser på World Games. Här kan ni läsa mer om Sveriges resa.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2018 21:29

Det är de 6 bästa länderna från VM året innan som får ställa upp på World Games. De klasser som avgörs är Damer540 Indoors och Herrar640 samt 700 Outdoors. På damsidan ställde vi upp på världsmästerskapet men slutade på en 9:e plats och kvalificerade därför inte till World Games. På herrsidan kvalificerade vi oss i båda klasserna under världsmästerskapet och vi skickade en trupp på 17 dragare ner till Wroclaw, Polen för att kämpa om medaljerna. 

Herrar700 avgjordes i lördags (29/7) och de länder som kvalificerat till den klassen var: Sverige, Schweiz, Nederländerna, Tyskland, Storbritanien och Belgien. Efter många jämna matcher lyckades de svenska krigarna endast vinna 1 poäng mot Belgien och slutade därmed på 6:e plats. 

På söndagen (30/7) avgjordes Herrar640. De länder som deltog var Sverige, Schweiz, Nederländerna, Tyskland, Storbritanien och Ireland. Här lyckades Sverige i grundomgången vinna 9/15 poäng och gick vidare till semifinal på en 3:e plats. Där stod Storbritanien för motståndet men dessa var för mäktiga för Sverige. Istället fick vi kämpa mot Tyskland om bronset. Tyskland, som vi vunnit mot i grundomgången, visade sig här vara för övermäktiga och det blev endast en 4:e placering för de svenska herrarna. 

Här nedan kan ni läsa Anders Andersson tankar om resultaten: 

  • Som Generalsekreterare för Svenska Dragkampförbundet skriver jag här mina tankar om World Games i Wroclaw, Polen 2017 som precis är avslutat. Tyvärr var vi inte kvalificerade i damklassen inomhus trots ett bra försök att kvalificera oss på inomhus VM i Nederländerna 2016. I herrklasserna H700 och H640 deltog vi med blandade resultat. Lördagens H700 var inte godkänt. Vi hamnade på 6:e plats vilket är sista plats då det bara är de 6 bästa nationerna på senaste VM som får vara med. Från lördagens enligt min mening dåliga dragning måste det tunga laget förbättra defensiven en hel del. Vi hade problem med att trycket inte är där när vi dragit en bit och vi måste lära oss att det vi tar måste behållas. Enligt min mening behövs det mer teknik träning på defensiv dragkamp så vi kan behålla det vi tar. På söndagens tävling såg det bättre ut. Laget hade lärt sig läxan lite grann och kunde då ta sig till semifinal och sedan sluta som fyra vilket jag tycker är ett godkänt resultat. Nu har vi lite tid på oss att träna lite mer inför EM i Southport. England i slutet av september. Då har vi även med oss damerna och juniorer.

    Anders Andersson
    Generalsekreterare

Här ser ni Herrar640 vinna över Ireland. Fler filmer och bilder hittar ni på vår Facebook respektive Instagram

Skribent: Lovisa Persson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info