Hoppa till sidans innehåll

EM/JVM England 2017

29 SEP 2017 13:08
I helgen avgjordes EM/JVM i Southport, England. Sverige var ett av länderna som medverkade och ställde upp i 8 av totalt 11 klasser. Med sig i bagaget hem återvände vi med 1 EM-guld, 2 EM-silver, 1 EM-Brons och 1 VM-brons!
  • Uppdaterad: 18 FEB 2018 21:29

Nu i helgen avgjordes senior EM och junior VM i Dragkamp i engelska Southport. På torsdagen och fredagen avgjordes Open där flera svenska lag stälde upp.

För svenska landslaget började tävlingarna på lördagmorgonen med Herrar680 och Damer500 U23. Herrarna slutade på en 4:e plats efter att ha kämpat mot Irland om bronsmedaljen.

Damerna tog sig vidare till semifinal på en 4:e plats i grundomgången. Efter att ha förlorat mot Chinese Taipei i semifinalen lyckades de vinna mot Tyskland i bronsmatchen och drog med sig ett VM-brons hem. En stor framgång för detta lag, vilket bådar gott för framtiden.

På lördageftermiddag deltog Sverige i Damer520. Där vann man både gruppen och fortsatte med att vinna semifinalen mot värdnationen England och gick sedan vidare till att vinna finalen mot Skotland. Där med vann de även hela klassen och damerna kan titulera sig som bäst i Europa!

EM fortsatte därefter på söndagen och startade för Sverige med Herrar720, Herrar U19 och Mixed600. För herrarna blev det en 6:e plats och likaså för Herrar U19. Mixen tog sig vidare ända till final där hemmanationen England stod för motståndet. Efter ett tredje avgörande drag visade sig England för starka och det blev en silvermedalj för Sverige.

Under det sista blocket för tävlingen var det klasserna Herrar640 och Damer560 som avgjordes. Herrarna tog sig vidare på en 4:e plats i grundomgången. De lyckades inte vinna semifinalen mot Schweiz men vann det tredje och avgörande draget mot Baskien i kampen om bronsmedaljen. Damerna slutade på en 2:a plats i grundomgången efter att endast ha förlorat mot Schweiz. I finalen visade sig Schweiz vara för starka för våra damer och Sverige fick åka hem med en silvermedalj.

Totalt lyckades vi i EM vinna med oss:
1 st EM-Guld i Damer520
2 st EM-Silver i Mixed600 och Damer560
1 st EM-Brons i Herrar640.

På junior VM lyckades vi vinna med oss
1 st VM-Brons i Damer500 U23

Dragkamplandslaget lyckas återigen att behålla vår position som ett av världsledande länder i dragkamp med dessa resultat. Det ser bra ut inför nästa års VM i Kapstaden, Sydafrika säger sportchef Mats Atterheim.

Skribent: Lovisa Persson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info