Hoppa till sidans innehåll

En julhälsning från våra nya klubbar

16 DEC 2014 19:46
Två nya dragkampsklubbar har blommat fram på kort tid och det är vi i Svenska Dragkampsförbundet otroligt glada över. Här kommer en liten julhälsning från initiativtagarna till klubbarna ”Västra Aros” och ”Västernorrlands Dragkamp & Styrkeatleter”.
  • Skapad: 16 DEC 2014 19:46

Västra Aros

Ordförande för Västra Arons heter Maria Valli. Hon är 37 år och bor med sin familj som består av min sambo Patric och hennes två barn Jenna och River. Hon arbetar som Bemanningskonsult för Västerås Stad och på fritiden tycker om att åka på resor och umgås med vänner och familj.

Maria började med dragkamp redan 1991 då hon bara var 14 år. Allt började med att hon följde med sin plastpappa på träningar och blev fast direkt. Hon har en lång dragkampskarriär bakom sig och representerade Svenska landslaget under åren 1995-2001. Under sin karriär har Maria dragit i flera olika klubbar, detta eftersom det varit svårt att få ihop damlag i hennes ”moderklubb” Köping DK. Maria beskriver att tjusningen med sporten är de roligt träningarna samt möjligheten att resa runt i Sverige och världen för att tävla. Under senare år har Maria har haft uppehåll med dragkampen lite till och från men är nu sugen på att satsa igen.

Västra Aros är ett gäng gamla/rutinerade dragare som gått ihop och hoppas på att kunna få ihop lag till säsongen 2015. Många av klubbmedlemmarna bor i Västerås med omnejd. Just nu är de 8-10 personer på träningarna men hoppas på att kunna värva fler. De tränar idag tillsammans med Köpings Dk i deras inomhusanläggning men när sommarsäsongen kommer ska de träna utomhus i Västerås.  Västra Aros ambition är att kunna vara med på tävlingar under säsongen 2015 och eventuellt åka till Belfast i höst, men framför allt ha roligt med sporten.

Västernorrlands Dragkamp & Styrkeatleter 

John Pasanen är ordförande för Västernorrlands Dragkamp & Styrkeatleter. Han beskriver sig själv som en mångsidig och glad atlet som började med styrkesport så sent som i 30 års ålder. Tidigare i livet har John tränat bland annat boxning och actionsporter som extremalpinism i olika extrema former samt skateboard och inlines åkning på ledstänger å ramp. Han har idag 4 döttrar mellan 10 och 14, så ganska fullt upp med andra ord. Nu som 39 åring har han skövlat framgång i strongman med bland annat 4 SM guld i 105 kg klassen

Intresse för Individuell dragkamp väcktes hos John då han för första gången stötte på sporten under SM-veckan i Sundsvall. Dragkamp fångade omedelbart hans intresse och han beskriver att det var balansen mellan uthållighet och styrka som fascinerade honom mest.

Västernorrlands Dragkamp & Styrkeatleter verksamhet står i startgroparna nu men växer stadigt. John berättar att det är väldigt många strongmanutövare har fått upp ögonen för sporten och det ser ut att kunna bli en trupp till SM i individell dragkamp 2015. Det finns även ett intresse för lagdragkamp nu när även kvinnor börjat ansluta sig till klubben. I nuläget de ca 20 medlemmar varav 10 är aktiva. Träningsupplägget innebär funktionell träning på gym kombinerat med strongman träning som är en väldigt mångsidig styrkesport. Västernorrlands Dragkamp & Styrkeatleter jobbar nu på att skaffa fram bra utrustning, en drag maskin och rep till klubben. De är nu redo att lägga i nästa växel i träningen.


Hoppas att detta har varit en intressant läsning och att vi kommer att få se fina prestationer från vår nya medlemmar! 

Skribent: Caroline Stjärna

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info