Hoppa till sidans innehåll

Förbundets engagemang


Svenska Dragkampförbundet har är engagerade i fler olika projekt för att bidra till en starkare och tryggare idrottsrörelse.  

#Dragkamp2025
För att vår sport ska växa och bli starkare har vi ett eget projekt kallat #Dragkamp2025. Där arbetar vi för att få starkare föreningar, utbildning och utveckling samt mer exponering för sporten. Samtidigt genomför RF ett stratergiarbete Svensk Idrott 2025, vilket du kan läsa mer om här.

Tillsammans för fler i rörelse! 
Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända och stillasittande livsstil ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det. 

Därför ansluter vi oss nu till Framåt för fler i rörelse – ett initiativ startat av Svenska Spel och Riksidrottsförbundet. Målet är att bryta trenden med ökat stillasittande och passiv fritid. Och tillsammans kan vi göra stor skillnad. Mer information hittar du här!

Trygg dragkamp
Tusentals kvinnor har skrivit under upproret #metoo och under #timeout delar kvinnor inom idrotten med sig om de sexuella trakasserier de upplevt inom idrotten.

Vi i Svenska Dragkampförbundet är självklart motståndare mot all form av sexism, mobbning och trakasserier och vi hoppas att ingen har blivit utsatt i samband med dragkamp men detta är något vi inte tar för givet. Om du har blivit utsatt eller misstänker att något har hänt hittar du här nummer till olika stödfunktioner. 

 
Uppdaterad: 03 MAR 2018 11:18 Skribent: Lovisa Persson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info