Hoppa till sidans innehåll

Information om bidrag


Nedan finner ni information om några av bidragen ni som medlem i Svenska Dragkampförbundet kan söka samt lathundar på hur ni går tillväga för att söka. 

 

LOK-stöd:
LOK-stöd (Lokalt AktivitetsStöd) kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott. Krav på minst 3 deltagare i ålder 7 – 25 år och minst 1 ledare för att söka LOK-stöd för aktiviteten. Ansökan görs via IdrottOnline (se lathund längre ner).

LOK-stöd är ett statligt bidrag men kan även sökas inom er kommun. Oftast tar de del av er registrering inom IdrottOnline men detta skiljer sig inom kommunerna. Ta kontakt mer er kommun för att lära er hur det fungerar. 

Mål i #Dragkamp2025: Fördubbla antal LOK timmar 

 

Lärtimmar (SISU):
När 2 personer, eller fler, och 1 ledare träffas och det sker ett lärande så kan det kallas en lärgrupp. En träningsgrupp är också en Lärgrupp under förutsättning att passet innehåller minst 45 min teori och det är två deltagare och en ledare. Föreningen samlar poäng där SISU senare kan betala för ex. kursmaterial och föreläsare. Kontakta er SISU-konsulent för mer information. 

Mål i #Dragkamp2025: Tredubbla antalet lärtimmar

 

Idrottslyftet:
Syftet med idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7 - 25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Inriktningen för föreningsstödet är i två delar: Starkare föreningar (föreningsutveckling och utbildning av organisations- & aktivitetsledare) samt prova på aktiviteter/breddtävlingar. Ansöka görs via IdrottOnline (se lathund längre ner).

Det går även att ansöka om Idrottslyft i ditt RF-distrikt. Din SISU-konsulent har information om vilka bidrag som finns att söka i just ditt distrikt. Det finns ett särskilt område som är Anläggningsstöd, med en särskild handläggare. Kontaktuppgifter hittar ni här. 

Vill ni ha övergripande information om Idrottslyftet hänvisar vi till Riksidrottsförbundets hemsida.

 

Kommunala bidrag:
Det kan skilja sig betydligt mellan kommunerna hur bidragen ser ut. Ni måste förmodligen ha ungdomsverksamhet (3 deltagare med ungdomar 7-25 år) för att få kommunala bidrag. Prata med den nämnd inom er kommun som hanterar idrott och föreningsliv. 

Ni kan oftast också få ett medlemsbidrag även kallat grundbidrag. Ni kan söka om utbildningsbidrag och driftbidrag för er anläggning oftast. Det kan även finnas andra bidrag eller stipendier att söka hos er kommun. Ni bör också kolla om det finns ex. vindkraftspengar och/eller bygdemedel (vattenregleringspengar). Kontakta din kommun för information om vad som finns i ditt område. 

 

Övriga bidrag och länkar:
Sparbanksstiftelserna eller andra stödformer som skulle kunna fungera som medfinansiering av ett anläggningsstöd. Allmänna arvsfonden är en sådan. Global Grant är en sida som innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare. Hos Jordbruksverket går det söka investeringar för att skapa och behålla anläggningar för idrotts-och fritidsaktiviteter på landsbygden.

 

Lathund och kontakt:
Svenska Dragkampsförbundets lathund för ansökan av bidrag hittar ni här! 

Har ni frågor kontakta:

Anders Andersson
This is a mailto link
070-3630986

eller

Mats Hamberg 
This is a mailto link

Uppdaterad: 31 JUL 2020 16:44 Skribent: Lovisa Persson
Epost: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: This is a mailto link

Se all info