GENSB 2017

I helgen avgjordes den internationella ungdomsturneringen GENSB. Vi åkte dit med totalt 30 dragare och ledare. Här kan ni läsa mer om hur resan har varit!

GENSB är en internationell turnering för ungdomar mellan 12 till 18 år, som arrangeras varje år. Den startade år 1998 av Tyskland (Germany), England (England), Nederländerna (Netherlands), Schwiez (Switzerland) och Belgien (Belgium) där av namnet

G E N S B.

”Resan till årets GENSB turnering började som så många andra år i Jönköping. Där steg våra deltagare från Brunnsberg, Björke och Vedum på. Bussen åkte ner till Ljungby där Unnaryd och Hovmantorp dragarna möttes upp. Även ett byte av busschaufför till Unnaryds Klas och hans kollega Leif som skulle ta oss de 12 timmarna ner till våran slutdestination Retie, Belgien.

I Helsingborg innan båten plockades Löftadalen upp och därmed var alla 30 samlade. Eftersom den större delen av resan skedde under natten kändes den inte vidare lång. Vi var framme redan klockan 9 på fredagsmorgonen och hade en lugn och skön dag på plats i Retie.

På eftermiddagen prov-vägde vi och gjorde upp 2 lag. Ett rent Löftadalenslag och ett från Brunnsbergs IF med förstärkning av Hovmantorp och Björke. Med lagen klara tränade vi tillsammans och testade lagen inför den stora tävlingen.

Dagen därpå var det dags för tävling och vi steg upp tidigt för invägning och frukost. Dagen bjöd på solsken och 28 grader. Löftadalen inledde starkast med 3 vinster men fick det svårare under tävlingens gång och hamnade precis utanför åttondelsfinalerna. De slutade på en 20:e plats. Brunnsbergs laget drog jättebra stilmässigt men de fick möta tufft motstånd. Det blev endast 3 poäng och en slutplacering på 31:a plats. Vi hade lånat ut Unnaryds Isak och Hovmantorps Ossian till det nederländska laget Bekveld 2. De lyckades dra ihop 3 poäng och slutade på en 30:e plats. Platsen innan Brunnsbergs IF Ytterligare en av våra svenska ungdomar var utlånade till andra lag. Robin från Unnaryd drog tillsammans med Baden-Württemberg. Lite bättre gick det för honom då hans lag skrapade ihop 5 poäng slutade på en 28:e plats.

De svenska dragarna gjorde jättebra ifrån sig och tror dom kände det också. På kvällen efter maten packade vi ihop och klev på bussen, som tog oss tillbaka hem till Sverige. Jag vill tacka alla våra ungdomar, som gjorde denna resan bra och trevlig att åka på. Jag vill även tacka ledarna, som var med och höll ihop gruppen och gjorde mitt jobb enkelt.”

Jesper Pettersson,

Ungdom och breddkommitén

Slutresultat hittar ni här