Linnea tränar för en landslagsplats i Malmö

Nu på lördag (28/5) går årets andra elitserietävling av stapeln i samhället Frillesås som ligger några mil söder om Göteborg. Arrangörer för tävlingen är Löftadalens DK och vi har intervjuat Linnea Stenberg Olsson (dragare i Löftadalens DK) kring hennes tankar inför tävlingen och säsongen i övrigt.

Dragkampstävling i Frillesås

Nu på lördag (28/5) går årets andra elitserietävling av stapeln i samhället Frillesås som ligger några mil söder om Göteborg. Arrangörer för tävlingen är Löftadalens DK och vi har intervjuat Linnea Stenberg Olsson (dragare i Löftadalens DK) kring hennes tankar inför tävlingen och säsongen i övrigt.

Linnea berättar att klubbens mål inför säsongen 2016 är att komma så långt som möjligt i alla klasser men att det absolut viktigaste är att de ska ha roligt tillsammans på vägen dit. Inför helgens tävling planerar Löftadalens DK att ställa upp med lag i alla klasser förutom herrar 680 kg. De förväntar sig att det kommer bli en tuff tävlingsdag med bra motstånd men Linnea och hennes lagkamrater är fast beslutna om att de ska göra sitt bästa och kämpa tillsammans för att vinna.

Om Linnea Stenberg Olsson

”Mitt namn är Linnea Stenberg Olsson, jag är 18 år och bor i Varberg. Nu går jag sista året på vård- och omsorgsprogrammet på Aranäs gymnasiet i Kungsbacka vilket är en början på målet att jobba som socionom. Jag är en aktiv person som älskar att ha många bollar i luften och helst aldrig sitta stilla.

Jag har tränat dragkamp i ungefär tre år nu. Första gången jag kom i kontakt med dragkampen var när mina kompisar var med under SM i Frillesås 2012 och de frågade mig om jag ville ställa upp som funktionär.  Efter det började jag att vara med under fys- och konditionsträningarna. Men självklart lurade dem mig att även testa på dragträningarna och jag har varit fast sedan dess, något jag är väldigt glad över!

Mitt mål har alltid vart under dessa tre åren att få vara med och vinna VM-guld på hemmaplan här i Sverige. Det gör att mitt personliga mål i år är att sträva efter en landslagsplats i damlaget. För att uppnå detta krävs stenhård träning, inte bara på dragtekniken utan även konditionen, styrkan och uthålligheten. Detta är något jag kämpar för under träningspassen på klubbträningarna och i den egna träningen.  Min styrka som dragare är att jag är en envis vinnarskalle som aldrig ger upp innan tävlingsdagen är över”.