Simon Andersson

Vi har intervjuat Brunnsbergs IFs Simon Anderssons inför hemmatävlingen nu till helgen. Simon berättar att klubben inte har några speciella förberedelser inför hemmatävlingen utan tränar på för fullt precis som inför varje tävling. Känslan inför tävling.

Vi har intervjuat Brunnsbergs IFs Simon Anderssons inför hemmatävlingen nu till helgen. Simon berättar att klubben inte har några speciella förberedelser inför hemmatävlingen utan tränar på för fullt precis som inför varje tävling. Känslan inför tävlingen är bra och Simon har förhoppning om att de ska kunna knipa förstaplatsen i någon av klasserna.

Det har gått väldigt bra för Brunnsberg de senaste åren och en av anledningarna till detta kan kanske vara deras fina samanhållning?

Alla som vill ska få vara med!

Brunnsbergs IF är måna om att alla som vill ska få vara med och tävla! Därför strävar de alltid efter att försöka få lag i varje klass på elitserietävlingarna i den mån det är möjligt. På så sätt lyckas de utnyttja den bredd som finns i föreningen. Även till helgen satsar de på att ha lag i alla viktklasser, något Simon tror de kommer lyckas med.

Annat fokus blir det dock på SM då målet istället kommer vara att ta medalj i de klasser de kan ställa upp i. Simons förhoppning är att de kan plocka hem ett par guldmedaljer, något han ser att klubben har kapacitet att göra på både dam- och herrsidan. På ungdomssidan kan det dock bli lite tuffare då klubben står för en generationsväxling just nu med många unga och relativt oerfarna, men ack så duktiga dragare.

Träningarna

Under säsongen tränar Brunsbergs IF fyra gånger i veckan, två dragträningar och två konditionsträningar. På dragträningar blandar de ungdomar och seniorer. De särbehandlar ingen utan alla är med och kämpar på repet sida vid sida. Detta tycker Simon bidrar till den starka sammanhållningen som finns i klubben.

Om Simon Andersson

”Jag är en kille på 22 år som bott i Älvdalen hela livet med rötterna i byn Brunnsberg vilket gör att jag har lite extra kärlek till föreningen. Jag arbetar till vardags som snickare och har nog träning i allmänhet som största intresse, framförallt lagidrott.

Båda mina föräldrar var med i början när dragkampen började i Brunnsberg så jag har hängt med på bussresor till dragkampstävlingar sedan jag var runt 5 år. 2010 började jag träna dragkamp på riktigt och det har jag Brunnsbergs IFs eldsjäl Jan-Olov Nylund att tacka för. Han var drivande i att ringa runt till oss gamla knattedragare och lyckades skrapa ihop ett helt ungdomslag inför den säsongen. Efter det har jag blivit helt fast för dragkampen.

Inför denna säsong har jag siktet inställt på att ta en plats i någon viktklass på VM i Malmö. Detta är något jag tränar för fullt inför både med laget med även under den individuella träningen.”

När vi frågar Simon om hans styrka som dragare har han lite vårt att svara på det. Men om han skulle lyfta fram en egenskap så är det hans envishet. ”Jag brukar säga att den som är mest dum i huvudet vinner!”