Nu måste vi jobba tillsammans!

Ingen går opåverkad i dessa tider. I en kommun har t om oppositionen föreslagit ”Borgfred”! Visste själv inte vad det var men jag tycker det är ett lysande initiativ! I dessa lägen måste vi jobba tillsammans!

Styrelsen har planerat in extra styrelsemöten och förutom Corona kommer vi att diskutera inställda/uppskjutna evenemang, ekonomiska förutsättningar 2022-2023 samt möjligheten att bli ett stort SF, dvs fler än 50 medlemsföreningar.

I fredags kväll arrangerade Riksidrottsförbundet en information via videolänk. Det var över 100 deltagare som ställde upp med kort varsel. Informationen gällde hur läget är med Regeringens stöd med 500 miljoner kronor. Ytterligare kartläggning kommer att ske för att få en uppfattning om hur idrotten drabbas ekonomiskt mars-juni månad.

Vi har fått förslag på åtgärder när det t.ex. gäller att skjuta upp tävlingar mm och det är ett utmärkt exempel på hur vi kan jobba tillsammans för att minska smittrisken.

Styrelsen kommer att bjuda in till en träff, digitalt, där vi fokuserar på den ekonomiska situationen 2022-2023. Vi återkommer när vi vet mer om hur vi arrangerar detta, förhoppningsvis med hjälp av RF-SISU distrikten. Det kan eventuellt bli en lösning för att genomföra förbundsstämman också, även om vi gärna skulle vilja träffas fysiskt.

Önskar er alla en bra fortsättning och ta hand om varandra!

 

Vänliga hälsningar

Mats Hamberg

Ordförande Svenska Dragkampförbundet

mats.hamberg@svenskdragkamp.se