Starta ny förening

Vill ni starta en ny förening eller är ni medlemmar i en befintlig förening som vill ansöka om medlemskap i Svenska Dragkampförbundet?

Befintlig förening
Ni som redan är en befintlig förening och vill ansöka om medlemskap i Svenska Dragkampförbundet kan klicka här för att skicka in ansökan direkt på vår hemsida.

När er ansökan skickats in kontrolleras exempelvis  att föreningens namn inte kan förväxlas med redan existerande förening i förbundet och att antagna stadgar är i enlighet med RF:s normalstadgar. När ansökan godkänts är er förening medlem i förbundet

Bilda förening
För er som vill bilda en ny förening finner ni information från Riksidrottsförbundet på rf.se om hur ni går till väga för att bilda en ny förening. Där finner ni även ansökan för inträde i Specialidrottsförbunden eller kan ni skicka in ansökan här på hemsidan.

När föreningen ska skriva sina stadgar rekommenderar vi i Svenska Dragkampförbundet att föreningen använder sig av RF:s stadgemall för föreningar. När ni använder er av RF:s stadgemall, se till att ni fyller i alla punkter markerade med …… 

Hjälp
Om det är något ni är osäker på eller om ni har frågor så hjälper vi i Svenska Dragkampförbundet gärna till! Kontakta generalsekreterare Anders Andersson för hjälp: 
Mail: anders.andersson@svenskdragkamp.se
Tel: 070-3630986 

Medlemsavgift i SDF
Medlemsavgiften i Svenska Dragkampförbundet är fördelad som följande:

Första säsongen för nybildad föreningGratis
Skolidrottsförening samt ParasportföreningGratis
Förening som inte deltar på förbundstävlingar500 kr
Förening som deltar på förbundstävlingar och mästerskap    1500 kr