• Krönika: Idrottens egenvärde och mervärde

  Nu går startsskottet för Anna Iwarssons krönikor på Riksidrottsförbundets webbplats. Ett återkommande inslag i nyhetsflödet där du får följa vår ordförande i hennes arbete och tankar.

 • RF och SISU Idrottsutbildarna är Årets Nätängel

  I december blev Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna månadens nätängel. Och nu står det klart att organisationerna också utnämns till Årets Nätängel 2023. Priset tilldelas för långsiktigt arbete med att sprida idrottsrörelsens värdegrund om trygghet och inkludering på nätet.

 • Europas idrottsministrar vill skydda den europeiska idrottsmodellen

  Tillsammans med 25 andra idrottsministrar i EU uppmanar socialminister Jakob Forssmed EU-kommissionen att följa upp ministerrådets resolution från 2021 om att värna den europeiska idrottsmodellen.

 • Frågetecken kring försenat fritidskort

  I fredags, 2 februari, deltog Riksidrottsförbundet i ett möte som socialminister Jakob Forssmed bjudit in till med anledning av arbetet med fritidskortet. Riksidrottsförbundet lyfte frågor som är viktiga för idrottsrörelsen, bland annat att avsatta resurser för 2024 bör nyttjas för insatser även när införandet av fritidskortet blir försenat till 2025.

 • Evenemang stärker Sverige – ny statistik

  Ny och utökad statistik som beskriver svensk evenemangssektors ekonomiska bidrag till Sverige och i antal arbetstillfällen presenteras den 8 februari på Folk och kultur i Eskilstuna.

 • Enklare att kombinera elitidrott och studier på Mälardalens universitet

  Riksidrottsförbundet (RF) har beslutat att ge Mälardalens universitet möjligheten att bli ett nytt Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) för perioden 2024–2026.

 • Socialdemokraterna föreslår satsning på plats för idrott

  Socialdemokraterna föreslår att de 731 miljoner som regeringen har avsatt under 2024 till satsningen på ett fritidskort i stället används till idrottsplatser och idrottsanläggningar. Nyheten presenterades av Mikael Damberg (S) och Lawen Redar (S) idag på en pressträff.

 • Anna Iwarssons budskap till idrottsrörelsen

  Det är med glädje, kraft och framtidstro jag tar mig an uppgiften att leda Sveriges största folkrörelse. Men jag ska erkänna att det är lite nervöst också. Det är ett tungt ansvar som vilar på mig som ordförande.

 • Anna Iwarsson vald till ordförande

  Anna Iwarsson valdes idag till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Frågan om förändrat elitidrottsstöd debatterades flitigt och resulterade i nya förslag på förändringar som extrastämman röstade för.

 • Extrastämma för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarna

  23 januari hålls extrastämma för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. På agendan står val av ny ordförande och eventuellt ny ledamot. Stämman går att följa live via stream.