Hoppa till sidans innehåll

Nytt från RF

18 JUN 2020 16:04
Hur fördelas regeringens stödpaket till idrottsrörelsen? Vad innebär det att tävling för seniorer nu är tillåtet? Detta och lite till kan ni läsa om nedan i utdrag från RF:s senaste nyhetsbrev.
  • Skapad: 18 JUN 2020 16:04

Så fördelas krisstödet på 500 miljoner

Riksidrottsstyrelsen fattade den 11 juni beslut om fördelningen av regeringens stödpaket till idrotten om 500 miljoner kronor för perioden 12 mars till 30 juni. 3500 föreningar tilldelas 91 procent, 454 miljoner kronor. Förbund och dess distrikt tilldelas 9 procent, 46 miljoner kronor. Målet är att alla beviljade ansökningar ska vara utbetalda nu till midsommar.

Fördelning per specialidrottsförbund (och SDF)
Fördelning per förening, kommun, distrikt och idrott

 

RF begär ytterligare 500 miljoner i förlängt stöd

Krisen slår hårt mot idrottsrörelsen även kommande månader. Därför begär RF att regeringen förlänger stödet med 500 miljoner kronor för perioden juli–september. "Vi måste undvika att föreningslivet går under och är oroliga att socioekonomiskt svaga områden drabbas hårdare om föreningarna drivs mot att höja avgifterna för att överleva", säger ordförande Björn Eriksson.

 

Tävling för seniorer från 14 juni – dialog med myndigheter ger vägledning

Den 14 juni trädde Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd till idrotten i kraft. Tävling för seniorer är nu åter tillåtet, men med fortsatt förbud mot offentliga tillställningar för fler än 50 deltagare. SF arbetar fram egna riktlinjer för tävling, med stöd av RF som har kontinuerlig dialog med Polismyndigheten och Folkhälsomyndigheten.

Polismyndigheten har förtydligat vad förbudet om 50 deltagare innebär för idrotten. Folkhälsomyndigheten har förtydligat vad som gäller för inomhusidrott och närkontakt.

Kontakt med RF om coronafrågor: This is a mailto link.

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info