Hoppa till sidans innehåll

Fullspäckad dragkampshelg!

14 SEP 2020 22:11
Den 12-13 september var det mycket dragkampsaktivitet i Enköping. Förbundet arrangerade domar- och sekretariatsutbildning och ungdomsläger. Wallby DK gjorde det möjligt för utbildningsdeltarna att testa sina kunskaper på en enkel träningstävling.
  • Skapad: 14 SEP 2020 22:11

Lördag 12/9

Dagen började med teori för de fyra deltagarna på utbildningen. Innehållet var bl.a. tävlingsregler och bestämmelser, invägning, stämpling och regelbrott. Deltagarna fick skriva ett prov och sedan var det dags att testa kunskaperna i praktiken...

På eftermiddagen startade tävlingen där även ungdomarna som deltog i lägret var med. Det var fem lag med dragare från Wallby, Löftadalen, Brunnsberg, Stenungsund och Unnaryd. Lagen fick låna/byta dragare fritt under tävlingen då det var fokus på träning och att få till jämna matcher. Vinnarna blev till slut lag "Löftadalen".

Efter tävlingen fortsatte ungdomslägret med gemensam middag och umgänge i Gånstagården.

Söndag 12/9

En stadig frukost och sen åkte ungdomarna och ledarna ut till Wallby DK:s träningsanläggning. Där blev det först fysträning och sedan dragträning. Väldigt positivt att alla deltog i aktiviteterna och visade vilja och engagemang!

Ett stort tack till alla som ställde upp denna helg!

Bilder från utbildningen och lägret finns på vår Facebook-sida.

Skribent: Karolina Ivarsson
E-post: Adressen Gömd

Instagram: @tugofwarsweden

Facebook: @SvenskDragkamp

 

Twif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Dragkampförbundet
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Besöksadress:
Vallersviksvägen 3
439 61 Frillesås

Kontakt:
Tel: +46703630986
E-post: anders.andersson@sve...

Se all info